U Ljubljani ubijen muškarac, bio u sukobu sa slovenačkim dijelom Kavačkog klana
Ilustracija

U Ljubljani ubijen muškarac, bio u sukobu sa slovenačkim dijelom Kavačkog klana

U pucnjavi u Ljubljani ubijen je 34-godišnji muškarac, a policija još uvijek traga za počiniocem, javljaju slovenački mediji. Ubica je visok oko 170 centimetara, odjeven je u tamnu odjeću te je maskiran. S mjesta događaja u ljubljanskom Viču pješice je pobjegao prema Rožnoj dolini.

Policija je na mjestu zločina pronašla veću količinu novca. Ubijeni 34-godišnjak iz Ljubljane nije bio slučajna meta jer je na njega pucano još u aprilu 2020. godine. Tada je bio naoružan i uzvratio je.

Kako je na konferenciji za novinare rekla predstavnica za odnose s javnošću Aleksandra Golec, policija je juče oko 15 sati obaviještena o incidentu na području Viča u kojem je jedna osoba povrijeđena.

Policija je na licu mjesta zatekla teško povrijeđenog muškarca, koji je od zadobijenih povreda ubrzo preminuo na mjestu. Muškarac je povrijeen vatrenim oružjem, objavila je Policijska uprava Ljubljana.

Prema izjavama očevidaca, žrtva je navodno upucana ispred maloljetnog djeteta koje je sjedio na zadnjem sjedištu.

Žrtva je ležala je nasred ulice, dok je maskirani počinilac navodno dugo čekao na ulici. Kako nezvanično saznaje Večer, ubijeni je bio u sukobu sa slovenačkim dijelom Kavačkog klana.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.