Bošnjak:  Predložiću da izvlačimo kandidate za sudije
Bošnjak

Bošnjak: Predložiću da izvlačimo kandidate za sudije

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak najavila je danas da će, ako ne dođe do dogovora, predložiti da se kandidati za četiri sudije Ustavnog suda izvlače. Kako je istakla, među njima bi trebalo da bude najmanje jedan predstavnik manjina i najmanje jedna žena.

"Predložiću da dođemo do liste od 12 do 15 kandidata, da se od troje jedno bira. Ako ne bi došli do dogovora ko će to biti, naš poslanički klub će na Kolegijumu predložiti da se izvlače kandidati. I patrijarh se bira iz tri izvlačenja, to nije neozbiljno“, kazala je Bošnjak novinarima nakon sjednice Kolegijuna predsjednika Skupštine.

Prema njenim riječima, poruke Evropske unije su ozbiljne i svi su svjesni situacije.

"Svi su svjesni ozbiljnosti situacije“, dodala je Bošnjak, naglasivši da sjednica o izboru sudija ne može biti zakazana prije nego što Ustavni odbor utvrdi listu kandidata.

"Čekaću da se završe intervjui kandidata i onda će predložiti metod", kazala je Bošnjak.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.