Joanikije: Vrijeme je da Đukanović ode; Iznenađen potezima Vujanovića
Joanikije

Joanikije: Vrijeme je da Đukanović ode; Iznenađen potezima Vujanovića

Mitropolit crnogorsko primorski Joanikije kazao je da smatra da je vrijeme da predsjednik države Milo Đukanović ode sa funkcije.

On je gostujući na TV Adria kazao da do sada nije imao susrete sa predsjednikom Đukanovićem.

"Nijesam imao susret sa Milom Đukanovićem, niti je on bio zainteresovan, a nijesam ni ja. Ne želim nikom nikakvo zlo. Čovjek je predsjednik države i jedne jake partije, to moramo uvažiti. Kao i godine provedene na vlasti. Ipak, mislim da je vrijeme da ode sa funkcije",rekao je on, prensi Pobjeda.

Đukanović je, kako je istakao, stupio u kontakt sa njim preko Belvedera.

"Tu se pojavio kao vođa pokreta koji je trebalo da sruši Mitropoliju", istakao je Joanikije.

Prema njegovim riječima, iznenadili su ga i povrijedili potezi bivšeg predsjednika države Filipa Vujanovića.

"Filip Vujanović je obrazovan pravnik, intelektualac, i dobar čovjek. Zato me iznenadilo, negdje i povrijedilo, to što je dao podršku onom nakaradnom Zakonu. On je kao čovjek vlasti i poslušnik Đukanovića dao političku izjavu, koja je imala težinu, budući da je poznat kao dobar pravnik. Iznenadilo me je kada je toliko podrivao priču o Temeljnom ugovoru, da je to bilo nepristojno", poručio je Joanikije.

Država i ckrva u Crnoj Gori, kako je rekao, jesu i nijesu odvojeni.

"To je malo dvosmisleno, šta znači odvojenost. To bi trebalo da znači da se svako bavi svojim poslom iz svoje nadležnosti. Kako god okrenemo, bavimo se istim narodom. Građani koji se izjašnjavaju kao vjernici, jesu i građani. U tom smislu potrebna je saradnja. Dobro je što imamo Zakon o slobodi vjeroispovijesti gdje crkva i država, uvažavajući jedna drugu, uspostvaljaju zvaničnu komunikaciju i saradnju, poštovanjem odvojenosti. Uostalom bavimo se istim narodom, i trebalo bi da imamo saradnju", kazao je on.

Dodaje i da smatra da će žalba podnesena Ustavnom sudu povodom potpisivanja Temeljnog ugovora biti odbačena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.