Šćekić: Vlada uradila sve da bolnicu Meljine vrati u javno zdravstvo

Šćekić: Vlada uradila sve da bolnicu Meljine vrati u javno zdravstvo

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić rekao je da Vlada uradila sve da bolnicu Meljine vrati u javno zdravstvo, te da se zaposlenima manipuliše. Govoreći o 50 radnika koji su dobili otkaz, rekao je da oni moraju da se prijave na konkurs, kako bi postali dio javnog zdravstva.

Šćekić je nakon obilaska bolnice u Kotoru, rekao da Vlada rješava problem, te da nije kriva što je bolnica Meljine svedena na 11 ljekara. 

"To što je neko dozvolio da se devastira bolnica i svede na 11 ljekara, to je pitanje za one koji su to uradili, ne za nas koji taj problem rešavamo. Ovaj model je jedini moguć, želimo da damo napore da u okviru kotorske bolnice damo napore da bolnica Meljine funkiconiše i da damo napore da ona bude samostalna. Nije lako obezbijediti danas kadar koga nema u toj bolnici i zato mislim da kotorska bolnica pomaže da ne dođe do prekida zdravstvene usluge u Herceg Novom. Da li bi željeli da bude što više zaposlenih u tom dijelu kotorske bolnice, željeli bi ali to je proeces i to ne može da se uradi preko noći", dodao je Šćekić. 

Upitan da li je to korak do gašenje bolnice Meljine, Šćekić kaže da je daleko od toga. 

"Ona je dovedena do gašenje i mi je vadimo iz gašenja i zato smo joj dali infuziju preko kotorske bolnice. Da smo krenuli da pravimo bolnicu posebno mi bi morali da čekamo zakonske mogućnosti i cekamo novi kadar a to nije lako", naveo je Šćekić, dodajući da je bolnica ozbiljno zapuštena. 

"Mi je vraćamo na nivo a ne dođe do prekida i da se pruži zdravstvena usliuga ali moraće da pomažu i druge bolnicei moraćemo da angažujemo i ljekare iz drugih bolnica", naveo je on. 

Kad je u pitanju 50 radnika koji su dobili otkaz, rekao je da je to pitanje za stečajne upravnike. 

"Mi smo tu da raspišemo konkurs.Prije svega da bi neko ušao u javno zdravstvo, mora da prođe zakonsku proceduru, ne može niko iz privatne bolnice da uzme zaposlene i prenese ih u javni sistem zdravlja. Onda bi mi stavljali sve druge privatne zdrvastvene ustanove u podredjen položaj", pojašnjava Šćekić. 

Premijer Dritan Abazović, komentrišući situaciju u bolnici Meljine, rekao je da je optimista, i da je Vlada uradila sve što je i obećala. 

"Građani Herceg Novog će imati sve usluge koje su imali do sad, samo na održiv način. Bolnica je  predmet stecaja i u rukama tužilaštva. Uz ogromne napore, mi smo riješili situaicju na način što će bolnica pružati sve usluge koje je pružala i prije. Ako neko misli da je bolnoca održiva sa 11 ljekara, nisam siguran, mi ćemo je postaviti kao dio sistem javnog zdravstva i podržaćemo je uz pomoć svih drugih bolnica", rekao je Abazović.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.