Martinović: U Kolašinu se traži krevet više, neophodna hitna reakcija Vlade za saniranje infrastrukturnih problema u selima

Martinović: U Kolašinu se traži krevet više, neophodna hitna reakcija Vlade za saniranje infrastrukturnih problema u selima

Sve opštinske službe angažovane su na sanaciji posljedica nevremena u Kolašinu, ali neophodna je hitna reakcija Vlade za saniranje infrastrukturnih problema u kolašinskim selima, kazao je u razgovoru za Portal RTCG predsjednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović. Sniježne padavine su doprinijele popunjenosti smještajnih kapaciteta, i u Kolašinu se traži krevet više, naglašava Martinović.

“Svakako za nama su i dvije prilično dinamične radne sedmice, obzirom da smo se suočili sa elementarnim nepogodama i sniježnim padavinama koje su zahtijevale rad i saradnju sa svim službama i privatnim preduzećima, a kako bi sanirali brojne posljedice nevremena. Vodene bujice su napravile ogromnu štetu na lokalnoj infrastrukturi, što iziskuje hitnu reakciju Vlade i finansijsku pomoć kako bi omogućili nesmetano funkcionisanje u svim selima koja gravitiraju našoj Opštini”, kazao je Martinović.

On je naveo da su gradske službe komunalne policije, Službe zaštite i spašavanja i Komunalno preduzeće u proteklih desetak dana imali zaista pune ruke posla.

“Zajedno sa Službom kojom rukovodim uspijevali su da odgovore izazovima na terenu i doprinesu što bržem i efikasnijem otklanjanju posledica nevremena. Iako su i ljudski i materijalni kapaciteti ogranični do te mjere, da Služba komunalne policije ne posjeduje vozilo za obilazak terena, zajedničkim naporima smo uspjeli da prevaziđemo probleme ali svakako rad svih službi se dodatno može i mora unaprijediti u cilju povećanja zadovoljstva kod građana”, kazao je Martinović.

On se osvrnuo i na zimsku sezonu, i kazao da se traži krevet više u Kolašinu.

“Sniježne padavine obradovale su kako sve turističke poslenike tako i samu lokalnu upravu. Tokom radne sedmice imali smo popunjenost kapaciteta oko 70 odsto, dok se za vikend očekuje maksimalna popunjenost i traži se krevet više. Najveće interesovanje je od gostiju iz Crne Gore i Albanije ali takođe i ostalih zemalja regiona. Imamo dosta jednodnevnih posjeta gostiju iz Podgorice i primorskih opština”, kazao je Martinović.

U razgovoru ističe da su izazovi u radu lokalne uprave su brojni i kompleksni.

“Skoro da nema dana, a da se ne suočimo sa nekim novim problemom koji se u rješavanju nekih trenutnih problema, pojavi iz prošlosti i znatno usložnili situaciju. Svakako brojni izazovi su nasleđe nekih ranijih loših upravaljanja gradom čije loše odluke sada proizvode posledice i prema gradskoj upravi i prema građanima. Ali svakako izazovi koji su pred nama nas dodatno motivišu da radimo predano i damo doprinos razvoju grada kako bi već u narednim mjesecima i sami građani osjetili benefite rada tima koji predvodim”, naveo je Martinović.

Objašnjava da je funkcija predsjednika Opštine izazov ali i velika obaveza prema građanima.

“U proteklih mjesec dana imao sam brojne radne sastanke na svim nivoima i svakako neke stvari su pokrenute sa mrtve tačke. Nakon usvajanja Programa uređenja prostora na sjednici lokalnog parlamenta moći ćemo i konkretnije da govorimo šta sve Opštinu očekuje tokom 2023 godine, a što se odnosi na realizaciju kapitalnih projekata”, saopštio je Martinović.

Naglasio je da je već dogovoren termin održavanja Tango kampa a krenuli su i u realizaciju zajedničkih koraka u organizaciji između organizatora i Opštine koja sufinansira ovaj događaj.

“Pokrenuli smo priču oko organizacionih problema u realizaciji MOSI igara u narednim danima očekujemo kompletiranje komisija i Organizacionog odbora koji će krenuti u realizaciju brojnih aktivnosti, uprkos činjenici da je domacinstvo dobijeno u decembru 2019. godine, a tri godine kasnije po dolasku na funkciju nijesam zatekao projekat koji je revidovan, a koji je preduslov za gradnju terena. Svakako nadam se da ćemo u narednim danima i ove zatečene probleme prevazići i krenuti planiranom dinamikom u realizaciju aktivnosti u skladu sa zakonskim procedurama. Formirali smo organe TO kako bi ova organizacija u jeku sezone funkcionisala nesmetano. Svakako mogu reći da ova funkcija sa sobom nosi ogromnu odgovornost i predan rad koji ne poznaje granice i vremenske okvire radnog vremena”, zaključio je Martinović.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.