Razriješena direktorka Torlaka, zaposleni kažu: Ona je najveće zlo koje je pogodilo našu ustanovu

Razriješena direktorka Torlaka, zaposleni kažu: Ona je najveće zlo koje je pogodilo našu ustanovu

Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ posle 10 godina dobija novu upravu, saznaje Nova.rs. Dosadašnja direktorka dr Vera Stoiljković, je prije tri dana, 26. januara, odlukom Vlade Republike Srbije razriješena dužnosti.

„Na osnovu člana 113. stav 5. Zakona o zdravstvenoj zaštiti i člana 43. stav 2. Zakona o Vladi, Vlada donosi rješenje o razrešenju vršioca dužnosti direktora Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak. Razrešava se dr Vera Stoiljković, 26. januara 2023″, navodi se.

„Još uvijek nam se čini da sanjamo. Ne možemo da vjerujemo da ćemo joj konačno vidjeti leđa. Ona je najveće zlo koje je pogodilo našu ustanovu. Planiramo veliko slavlje, ovo je najljepša vijest koju smo čuli u poslednjih 10 godina. Ta žena je upropastila Torlak, rastjerala naše najveće stručnjake, najprofesionalniji kadar, naučnike, mikrobiologe, svi su otišli u inostranstvo ili su samo pobjegli od nje. Brojne tužbe za mobing govore o odnosu direktorke, koja je vodila strahovladu svih ovih godina, prema zaposlenima. Ona je sa svojim najbiližim saradnicima, čije su plate bile ogromne u odnosu na obične zaposlene, godinama zloupotrebljavala svoj položaj u malverazciji sa vakcinama, ljekovima, uvozom, izvozom i proizvodnjom, što će, nadamo se, ubrzo ispitati tužilaštvo“, vidno uzbuđeni i srećni, ispričali su za Nova.rs zaposleni u ovom Institutu, koji se već spremaju za veliku proslavu i „ispraćaj direktorke“.

Vlada je naime istog dana donijela rješenje o imenovanju novog vršioca dužnosti direktora Instituta „Torlak“ Luke Dragičevića.

„U pitanju je divan čovjek, naučnik, što je najvažnije, koji već dugo radi u Torlaku, a kojeg je direktorka takođe godinama kinjila“, rekli su zaposleni, koji su zamolili da ostanu anonimni, jer je doktorka Stoiljković zvanično još uvek njihova nadređena.

„Kad definitivno napusti ovu zgradu, pričaćemo pod imenom i prezimenom, konačno bez straha“, rekli su za Novu.rs uz osmjeh.

Vera Stoiljković, specijalista fizikalne medicine, postavljena je na mjesto direktorke Instituta „Torlak“ još u februaru 2013. godine, a zatim u julu iste godine i na četvorogodišnji mandat. Ona se 2017. godine ponovo kandidovala, a konkurs koji je tada raspisan isključivao je mogućnost stručnjacima iz oblasti mikrobiologije, imunologije, biohemije, molekularne biologije, tehnologije da joj budu protivkandidati, što je izazvalo sumnje u javnosti o mogućem namještanju konkursa za mjesto direktora ove institucije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.