Bajden: Postaraćemo se za navodni kineski špijunski balon, policija upozorila građane da ne upucaju u njega

Predsednik Sjedinjenih Američkih država Džozef Bajden izjavio je da će se njegova administracija "postarati" za navodni kineski špijunski balon koji lebdi iznad istoka SAD.

„Postaraćemo se za njega“ – bile su Bajdenove riječi kada su ga novinari upitali da li će balon biti oboren, javlja CNN.

Predsjednik SAD je razmatrao opcije sa vojnim starješinama od kada je prvi put obaviješten o balonu u utorak.

Tada su njegovi savjetnici upozorili da ne treba oboriti balon iznad kopna, zato što bi olupina mogla da padne na ljude ili stambene objekte.

Policija američke savezne države Južna Karolina upozorila je stanovnike da ne pucaju iz ličnog naoružanja u navodni špijunski balon iz Kine, javlja CNN.

„Leti na više od 60.000 stopa (18 km). Ne pokušavajte da ga ustrijelite! Meci iz vaših pušaka NEĆE dobaciti“, objavljeno je na tviter nalogu šerifa okruga Jork.

Balon iz Kine, za koji ta zemlja negira da je špijunski, opažen je na nebu Južne Karoline nakon što je preletio granicu sa Sjevernom Karolinom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.