Desničari u Srbiji srušili ogradu pored Predsjedništva, ulaz u zgradu gađali jajima
Foto: Screenshot

Desničari u Srbiji srušili ogradu pored Predsjedništva, ulaz u zgradu gađali jajima

Desničari, koji su protestovali u centru Beograda zbog zapadnog plana za Kosovo, u jednom trenutku su porušili ogradu pored Predsjedništva i prišli zgradi uzvikujući "gdje je Vučić" i "izdaja, izdaja", i gađali fasadu jajima.

Oni su stajali ispred jednog od ulaza u Predsjedništvo, a ubrzo je stigla i policija u opremi za razbijanje demonstracija.

Okupljeni su uzvikivali “bacite štitove“, “Kosovo je srce Srbije“ i “uhapsite Vučića“. Nakon desetak minuta oni su se udaljili od zgrade.

Profesor Dejan Mirović je u ime okupljenih pokušao da na glavnom ulazu u Predsjedništvo preda četiri zahtjeva sa protesta, koji niko od pripadnika policije koja blokira ulaz nije htio da primi.

Zahtjevi okupljenih na protestu su da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povuče iz pregovora o Kosovu i Metohiji, da se ne formira Zajednica srpskih opština, da se javno objavi francusko – njemački plan i da se plan odbije.

Okupljeni su se nakon što su više puta njihovi zahtjevi ignorisani od strane policije, povukli deset metara, prema objašnjenju organizatora protesta, da ne bi došlo do sukoba.

Učesnici protesta su oko 20 časova počeli da se razilaze iz Pionirskog parka, odakle su se uputili prema policijskoj stanici u Majke Jevrosime.

Podsjetimo, novosadska policija privela je danas pripadnika ultradesničarske grupe “Narodne patrole“ iz Bačke Palanke Dejana Bobočeka, kod koga je pronađena puška sa optičkim nišanom i municijom, potvrđeno je medijima u MUP-u.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.