Susret oca spašenog iz ruševina sa suprugom i ćerkom koja je rođena u noći zemljotresa

Susret oca spašenog iz ruševina sa suprugom i ćerkom koja je rođena u noći zemljotresa

Mustafu Avdžija, koji je izvučen iz ruševina u turskoj pokrajini Hataj čak 261 sat nakon zemljotresa, posjetila je supruga, ali i ćerka, koja je rođena u noći razornog potresa. "Srećan sam. Osjećam se kao da sam ponovo rođen", izjavio je Avdži u bolnici.

Tridestogodišnji Mustafa Avdži, koji je prvi put vidio suprugu i bebu nakon spasavanja iz ruševina privatne bolnice u Antakiji, za novinare je izjavio da je mislio da njegovi članovi  porodice nisu preživjeli zemljotres.

"Nisam vjerovao da ću biti spasen. Srećan sam. Osjećam se kao da sam ponovo rođen", naglasio je Avdži, prenosi Si-En-En Turk.

Njegova supruga Bilge objasnila je da se porodila tri sata prije zemljotresa. Istakla je da je Mustafa samo nekoliko minuta prije potresa otišao u kantinu bolnice da kupi hranu, dok je ona istovremeno sa bebom u rukama, uz pomoć ljudi, izašla iz bolnice, prenosi Rts.

Mustafa je danas, nakon što je izvučen iz ruševina bolnice, najprije želio telefon da razgovara sa bratom, kako bi saznao kako su članovi njegove porodice. Osim njega, iz ruševina iste bolnice je spasen i 26-godišnji Mehmet Ali Šakiroglu.

Dvojicu spasenih muškaraca posjetio je i turski ministar zdravlja Fahretin Koča, koji im je poželio brz oporavak. "Nadam se da moj narod više neće doživjeti slične katastrofe. Znamo da ćemo prevazići sve teškoće dok smo zajedno. U to nema sumnje", poručio je ministar. 

Iz ruševina zgrade u istoj pokrajini, takođe, spasen je muškarac 278 sati posle zemljotresa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.