Prištinska umjetnica podigla buru kontraverznim radom: Vučić i Kurti se ljube u usta
Foto: Instagram

Prištinska umjetnica podigla buru kontraverznim radom: Vučić i Kurti se ljube u usta

Prištinska umjetnica Ermira Murati ili Orange Girl, kako joj je umjetničko ime, objavila je sliku na kojoj se nalaze predsjednik Srbije i premijer Kosova, Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti, u neobičnom izdanju.

Rad visine tri metra i širine 1.60 metara, predstavlja Vučića i Kurtija kako se ljube u usta. Orange Girl je pored fotografije ovog rada na svom Instagram profilu napisala sledeći tekst:

“Od poljupca se očekuju svečanost i poniženje. Poljubac je izraz, ali nikada neutralan. On dobija značenje u zavisnosti od konteksta, gdje i zašto je razmijenjen. Istorija u svojoj arhivi bilježi poljupce iz trenutaka bola i oproštaja. Ali istorija poznaje i poljupce bratstva ili čak izdaje. Hoće li ovo biti jedan od njih“?

Ermira Murati se bavi umetničkim radom kao “sredstvom komunikacije sa društvom“. Poznata je kao umjetnica koja slika murale u javnom prostoru, uglavnom sa angažovanom tematikom, i često koristi poljubac kao sredstvo poruke, prenosi Nova.rs.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.