Bošković: Način na koji je smijenjen Brđanin, dovoljno govori koliko je Abazović beskrupulozan u svojim namjerama da bezbjednosni sektor stavi pod svoju kontrolu
Predrag Bošković, Foto: DPS

Bošković: Način na koji je smijenjen Brđanin, dovoljno govori koliko je Abazović beskrupulozan u svojim namjerama da bezbjednosni sektor stavi pod svoju kontrolu

Član Predsjedništva i poslanik DPS-a Predrag Bošković gostujući danas na Gradskoj RTV, između ostalog, komentarišući jučerašnju odluku premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da smijeni direktora policije Zorana Brđanina, rekao je, niko u kraćem vremenskom periodu nije ponizio pravni sistem države Crne Gore nego što je to učinio Abazović.

“Bez obzira što kao partija imamo razne primjedbe na rad gospodina Brđanina od onog 5. septembra 2021. godine, zakašnjele reakcije na onaj zločin na Cetinju koji se kasnije desio i druge, ali način na koji je on smijenjen govori koliko čovjeku koji obnaša mjesto premijera u Crnoj Gori pa čak i u tehničkom mandatu, uopšte nijesu bitni zakoni i Ustav ove države.

Nije postojala zakonska mogućnost da on smijeni Brđanina na način na koji ga je smijenio i to dovoljno govori koliko je beskrupulozan u svojim naumima i namjerama da u potpunosti stavi bezbjednosni sektor pod svoju, odnosno, pod kontrolu službi iz regiona i šire”, rekao je Bošković i ocijenio da za njega taj postupak nije bilo iznenađenje, već je bio sasvim siguran da će to uraditi.

“Sve će to doći na vidjelo u sljedeća dva mjeseca, odnosno, do održavanja parlamentarnih izbora jer će on siguran sam zloupotrijebiti i ANB i Upravu policije u korist svoje političke partije ali i samog bloka koji bude predstavljao kako bi sebi i svojima omogućio što bolju polaznu osnovu za rezultat na tim izborima. Jer sve ono što radi u prethodnom periodu, radi kako bi omogućio da ima u potpunosti kontrolu nad polugama sile u susret parlamentarnim izborima i kako bi se obračunavao sa svojim političkim protivnicima u narednom periodu”, zaključio je poslanik DPS-a Predrag Bošković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.