Bez prenosa rukometa iz Prištine, RTCG: Arena sport kao vlasnik TV prava ponudila nerealno visoku cijenu
Foto: RSCG

Bez prenosa rukometa iz Prištine, RTCG: Arena sport kao vlasnik TV prava ponudila nerealno visoku cijenu

Gledaoci u Crnoj Gori ostaće uskraćeni za televizijski prenos utakmice koju naša rukometna reprezentacija večeras (20.15 sati) igra u gostima s Kosovom, u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Vlasnik TV prava za utakmice kvalifikacija je Arena sport, ali ova regionalna medijska kuća sa sjedištem u Beogradu ne prenosi mečeve reprezentacije Kosova zato što Srbija zvanično ne priznaje državu koja je do 2008. bila dio njene teritorije.

Iz Radio-televizije Crne Gore saopštili su nam da su pokušali da obezbijede signal s meča u Prištini i omoguće gledaocima u našoj zemlji da gledaju državni tim, ali - bezuspješno.

"Obavještavam vas da je TVCG planirala da prenosi utakmicu Kosovo -Crna Gora u okviru grupe 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, međutim, vlasnik TV prava za ovu utakmicu, ali i cjelokupnog ciklusa kvalifikacija na regionalnom nivou je Arena sport, koju smo kontaktirali za otkup TV prava, ne samo za večerašnju utakmicu, nego i za sve prethodne gostujuće mečeve reprezentacije Crne Gore.

Ponuđena cijena vlasnika TV prava za prenos večerašnje utakmice bila je nerealno visoka, višestruko veća od tržišne cijene. Ovo nije prvi put da se RTCG suočava sa ovakvim pristupom regionalnih TV kuća (posebno kada su u pitanju utakmice crnogorskih selekcija) koje su otkupile najvažnija reprezentativna takmičenja, a TV prava žele da prodaju pod uslovima koji prevazilaze finansijske mogućnosti Javnog servisa", saopštio je Dragiša Dedić, urednik Sportskog programa TVCG.

Naša reprezentacija bi pobjedom nad Kosovom obezbijedila plasman na EP 2024.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.