Raičević: Srećna sam što sam opet dio reprezentacije
(foto: Printskrin/TVCG)

Raičević: Srećna sam što sam opet dio reprezentacije

Srednji bek crnogorskih rukometašica Milena Raičević poručila je da je jedva čekala da se vrati u nacionalni tim, te da vjeruje da će se "lavice" vratiti na staze uspjeha.

Ona je gostujući u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" istakla da je nova selektorka Suzana Lazović donijela odličnu energiju, te da je u jednom trenutku pomislila da više neće imati priliku da igra za reprezentaciju.

"Nigdje nisam išla, bila sam otvorena za poziv svakog selektora. Jedva sam čekala da dođem i da me pozovu. Sad je tu nova selektorka,novi stručni štab. Pomislila sam da se možda neću više vraćati, jer nije bilo do mene. Sad sam tu i srećna sam", kazala je Raičević.

Ona se osvrnula na to što "lavice" prvi put u istoriji nisu otišle na OI.

"Mislim da smo morali bolje da odigramo neke mečeve u kvalifikacijama za EP i na turniru koji je vodio na Olimpijske igre. Ni Budućnost tada nije imala jake mečeve, moguće da je to doprinijelo lošim igrama. Nije dobro da se Budućnost oslanja dominantno na strankinje. Ove sezone je bolje, mlade naše igračice se bore i stvaraju se ujedno temelji za reprezentaciju. Nažalost nismo otišli na OI, ali moramo nastaviti dalje i stvarati nove "lavice"", kazala je igračiaca Rapida.

I pored toga, vjeruje da je pred našom selekcijom svijetla budućnost.

"Ima dosta igračica naših koje igraju jake lige. Vidi se to po primjeru Andrijane Tatar. Vraća se i Đina Jauković, svaki igrač je bitan, nemamo luksuz da se nikoga odreknemo. Ovo okupljanje služi da se što više igračica vidi. Tako će biti i na narednim susretima. Vjerujem da ćemo napraviti neku novu još bolju energiju", kazala je Raičević i dodala:

"Imamo pozitivan utisak u radu sa stručnim štabom u ovih sedam dana. Sa Igorom Markovićem sam sarađivala već. Sa Suzanom sam od malih nogu zajedno. Naučila je mnogo o trenerskom poslu, možda i zbog toga što je ranije završila karijeru. Naučila je mnogo i od Dragana Adžića, kao i svi mi. Želi da ima jasan i tačan sistem, koji treba svi da poštujemo. Disciplina i dobra odbrana je preduslov uspjeha", istakla je Milena.

Prvi naredni izazov za našu selekciju je Evropsko prvenstvo. "Lavice" su u grupi sa Češkom, Srbijom i Rumunijom.

"Ovo okupljanje je priprema za EP. U narednom okupljanju ćemo igrati mečeve i analizirati rivale. Rivali u grupi su podmladili ekipi, ali s sa svima smo igrale ranije. Igram u Rumuniji, tako da nećemo dozvliti da nas nečim iznenade", poručila je Raičević.

Kazala je i da mlade igračice što više treba da dobiju šansu.

"Moramo davati talentovanim igračima šansu i slobodu. Tako ćemo ih izgraditi. U posljednjim utakmicama smo vidjeli nekoliko njih u Budućnosti, prije svega Nina Ramusović", zaključila je Raičević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.