Na najavljenim protestima za Prvi maj francuska policija će koristiti i dronove
Foto: Reuters

Na najavljenim protestima za Prvi maj francuska policija će koristiti i dronove

Šefovi policije u Francuskoj dobili su uputstva da koriste dronove za prikupljanje obavještajnih podataka u masovnim demonstracijama protiv vladine reforme penzionog sistema koje su najavljene za prvi maj.

Protesti su najavljeni za sutra, a list ”Le Figaro” prenosi da je ministar unutrašnjih poslova Džerald Darmanin naredio čelnicima policije da koriste dronove u obavještajne svrhe, piše N1 Sarajevo.

Ministar unutrašnjih poslova zamolio je čelnike policije da prisustvuju protestima i ostanu u kontaktu kako bi ublažili potencijalne tenzije između policajaca i demonstranata.

Širom Francuske za u sutrašnjim protestima biće raspoređeno 12.000 policajaca, a očekuje se da će 5.000 biti u prestonici, Parizu, gdje će biti održani protesti protiv produženja starosne granice za penzionisanje na dvije godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.