Naser Keljmendi osuđen zbog trgovine drogom, a oslobođen krivice za ubistvo Ćele

Naser Keljmendi osuđen zbog trgovine drogom, a oslobođen krivice za ubistvo Ćele

Osnovni sud u Prištini objavio je osuđujuću presudu Naser Keljmendiju za trgovinu narkoticima i oslobađajuću presudu za ubistvo Ramiz Delalić Ćele, državljanina Bosne i Hercegovine, prenosi Avaz.ba, Blic.rs.

Keljmendi je osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora, saopštila je predsjednica suda Suzana Čerkini.

Ona je rekla da će Keljmendiju u kaznu biti uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru.

 U kaznu će mu se uračunati vrijeme provedeno u pritvoru od 13. maja 2013. do 27. juna 2017., kao i od 1. februara 2018. do 24. jula 2018. – rečeno je tokom izricanja presude.

Presuda je izrečena u odsustvu optuženika.

Osnovni sud u Prištini 2018. proglasio je Keljmendija krivim za neovlašćeno posjedovanje narkotika s namjerom njihovog rasturanja i osudio ga na šest godina zatvora.

U ostalim tačkama optužnice, koje su uključivale optužbe za organiziovani kriminal i ubistvo Ramiz Delalić Ćele, državljanina BiH, Keljmendi je proglašen nevinim.

Iste godine Apelacioni sud vratio je na ponovno suđenje tačku za koju je Keljmendi proglašen krivim.

Keljmendi, rođen u Peći, državljanin je Bosne i Hercegovine, a prvi put ga je 2013. godine uhapsila Kosovska policija na temelju međunarodne potjernice koju su izdale vlasti BiH, piše Blic.

Ministarstvo finansija SAD 2012. stavilo je Keljmendija na listu trgovaca narkoticima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.