Sjutra redovna nastava u OŠ Vladislav Ribnikar uz prisustvo policije: Roditelji negoduju
Foto: Telegraf

Sjutra redovna nastava u OŠ Vladislav Ribnikar uz prisustvo policije: Roditelji negoduju

Grupa roditelja beogradske Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” dala je danas podršku inicijativi da odmah bude obustavljeno izvođenje nastave u postojećoj zgradi te škole i da se radna školska godina okonča sa 3. majem.

Kako se tvrdi, krizni plan “koji uprava škole pokušava da sprovede po svaku cijenu, ima jedino za cilj da prikrije posljedice tragičnog događaja”.

Roditelji smatraju da je plan za nastavak školovanja koji se sprovodi od 10. maja štetan po razvoj velikog broja učenika (ako ne i svih), i da je jedino rješenje momentalan prekid nastave i okončanje radne školske godine.

“Školska godina se na tragičan način završila 3. maja. Svaki dan poslije toga nije nastavak školske godine nego vještačko pravljenje da se ništa nije desilo. A desilo se. Djeca su nam ubijena u školi”, piše u saopštenju, prenosi Blic.

Više od 150 roditelja učenika ove škole zahtijeva da školska godina bude završena zaključno sa 3. majem,, kao danom kada je tragični događaj nasilnim putem prekinuo normalno školovanje.

Kako se dodaje, roditelji su za ovakav stav dobili podršku eminentnih stručnjaka iz oblasti neuropsihijatrije i psihoterapije.

Inače, državni sekretar u MUP Danilo Stevandić istakao je da će u OŠ “Vladislav Ribnikar”, gdje sjutra počinje nastava, biti u dvije smjene pojačano prisustvo policajaca na oba ulaza.

“Ukupno šest policijska službenika bit će u smjeni. Osim njih bit će angažovane starješine koje će kontrolisati i obilaziti školu i policijske službenike. Njihov zadatak je da sa direktorima škola usaglase sigurnosne prioritete i pažnju usmjere na rano otkrivanje mogućih rizika i prijetnji”, naveo je Stevandić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.