Vještačiće se snimci sa kamere, odbrana tvrdi da nedostaje desetak sekundi

Vještačiće se snimci sa kamere, odbrana tvrdi da nedostaje desetak sekundi

Sudinica Osnovnog suda u Bijelom Polju Bojana Radović, prihvatila je na današnjem ročištu predlog da se izvještače snimci sa sigurnosnih kamera, napada na novinara Seada Sadikovića, kako bi se utvrdilo da li je ljudski faktor uticao na to da na njima nedostaje ključnih desetak sekundi.

To je prihvaćeno nakon što je i svjedok oštećenog Predrag Vukojević, potvrdio da je i on u tom trenutku oboren na zemlju zajedno sa Sadikovićem, a da se to na snimku koji je priložen kao dokazni materijal ne vidi.

"Nakon odgledanih snimaka neposredno je konstatovano da na drugom snimku sa kamere broj deset, na Hipotekernoj banci, nedostaje u snimanju događaja devet sekundi, i to od momenta kada okrivljeni u društvu dva neidentifikovana lica iz istog vozila prilaze oštećenom Sadikoviću, šutirajući ga, udaraju, psuju i vrijeđaju", kazao je advokat oštećenog Dalibor Kavarić.

On je objasnio da je nedostatak u snimanju događaja eksplicitno potvrdio svjedok Vukojević.

"On je na moje pitanje rekao da se na prikazanom snimku ne vidi, odnosno nedostaje dio događaja, kada on i oštećeni zajedno padaju od udaraca koje Sadiković zadobija od okrivljenih i drugih lica", rekao je Sadikovićev advokat.

Kavarić je kazao da je zadovoljan što je sud u cjelosti prihvatio njegov predlog za vještačenje snimka, jer je bez toga, kako je rekao, nemoguće krivično pravno rasvijetliti slučaj napada na novinara Sadikovića.

"Danas je napravljen vidan pomak i važan korak, i mi smo zadovoljni", kazao je advokat Kavarić.

Suđenje napadačima na Sadikovića započeto je iznova u decembru prošle godine, nakon što je prethodni postupak prekinut zbog odlaska postupajućeg sudije.

Prvo ročište u ponovljenom postupku prekinuto je poslije svega petnaest minuta, jer sudinica nije dozvolila Sadikoviću da komentariše snimak sa sigurnosnih kamera, za koji od početka tvrdio da je faslifikovan.

Sead Sadiković je napadnut u centru Bijelog Polja 20. marta 2021. godine u večernjim satima, a zbog toga se po optužnom predlogu Osnovnog državnog tužilaštva u tom gradu sudi Edinu Dizdareviću (19) i Nerminu Omeroviću (21).

Njih tužilaštvo tereti da su "ugrozili spokojstvo oštećenog Seada Sadikovića, lako ga tjelesno povrijedili i remetili javni red i mir".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.