Zvečan: Više povrijeđenih u sukobima građana i Kfora
Sa današnjih protesta u Zvečanu, Foto: Reuters

Zvečan: Više povrijeđenih u sukobima građana i Kfora

Više osoba je povrijeđeno tokom današnjih sukoba okupljenih građana i Kfora u Zvečanu na sjeveru Kosova.

U sukobu su korišćeni suzavac i šok-bombe, dok su okupljeni uzvratili kamenicama, flašama i drugim predmetima.

"U KBC Kosovska Mitrovica nismo dobili tačan broj primljenih, niti o kakvim povredama se radi", objavio je lokalni Kontakt Plus.

Isti izvor navodi da jedino što su mogli da im potvrde jeste da povrijeđene još primaju.

N1 je objavio da je među povrijeđenima i izvještač Tanjuga, ali da ima povrijeđenih na obje strane.

Kossev.info navodi da su se građani koji su se sukobili sa Kforom povukli sve do taksi stanice u Zvečanu.

Kosovska policija ranije jutros bacila suzavac na zaposlene u opštini Zvečan koji su u više navrata pokušali da uđu u tu zgradu, a njih su prethodno propustili vojnici Kfora.

U petak je, nakon pokušaja građana sa sjevera Kosova da spriječe policiju da uđe u opštinske prostorije u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, došlo do sukoba, u kojima je policija upotrijebila suzavac, dimne i šok bombe.

Povrijeđeno je više Srba, a Kosovska policija je ušla u opštinske zgrade i u njih uvela albanske gradonačelnike, koji su pobijedili na nedavno održanim izborima, na koje je izašlo ukupno 3,4 odsto birača.Izbore, koje su bojkotovali srpski politički predstavnici na Kosovu je krajem aprila organizovala Priština, nakon što su u novembru prošle godine Srbi napustili kosovske institucije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.