Legendarni Tupak Šakur dobio zvijezdu na Bulevaru slavnih
Tupak Šakur

Legendarni Tupak Šakur dobio zvijezdu na Bulevaru slavnih

Legendarni reper Tupak Šakur dobio je zvijezdu na holivudskom Bulevaru slavnih, gotovo 30 godina nakon što je ubijen u pucnjavi iz zasjede.

Svečanošću je odata počast umjetniku koji je poginuo u 25. godini nakon kratke, ali spektakularne karijere, u kojoj je od pomoćnog plesača postao jedan od najuticajnijih figura u hip-hopu.

„Stajati ovdje i predstavljati porodicu Šakur ispunjava moje srce čašću“, rekla je Tupakova sestra Sekiva na otkrivanju zvijezde u Los Anđelesu.

1000x555

Tupakova sestra na otkrivanju zvijezde

„Tupak je duboko u sebi znao da je oduvijek namijenjen za nešto veliko. I kao njegova mlađa sestra, imala sam tu privilegiju da gledam kako se ta veličina stvara“, dodala je.

Poznat po svojim emocionalno intenzivnim stihovima i prirodnim darom za pozornicu, Šakur je prodao više od 75 miliona ploča s hitovima poput „California Love“ i „Change“.

Tupak je takođe postao ključna ličnost u rivalstvu između hip-hopa istočne i zapadne američke obale.

Iako je rođen u Njujorku, Tupak se kao tinejdžer preselio sa porodicom u Kaliforniju. Postao je jedna od najprepoznatljivijih osoba na zapadnoj obali prije nego što je upucan u septembru 1996. u Las Vegasu.

Okolnosti njegove smrti i dalje su nejasne.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.