Kako najjednostavniji oguliti pečene paprike za ajvar

Kako najjednostavniji oguliti pečene paprike za ajvar

Sezona pravljenja ajvara uskoro počinje, stoga nije loše poznavati određene trikove kako najjednostavnije oguliti paprike prije nego što se odlučite na naredni korak.

Jedan od najjednostavnijih načina sa skinete takozvanu kožicu s pečenih paprika je trik s plastičnom vrećicom. Naime, kada su pečene, paprike odmah prebacite u plastičnu vrećicu i svežite je.

Neka ostanu u vrećici nekih 10 do 15 minuta. Kada paprike potpare, oguliti ćete ih bez problema, pišu Nezavisne.

Za drugi način guljenja kožice s paprika je potrebno malo više vremena, a to je da ih nakon pečenja stavite u zamrzivač na nekoliko sati.

Nakon što ih izvadite iz zamrzivača, potrebno ih je staviti u plastičnu vrećicu, koju ćete odmah staviti pod mlaz tople vode. Paprike pod mlazom vode držite najviše 10 sekundi i možete ih odmah početi guliti.

Ukoliko ne želite koristiti plastične vrećice, paprike takođe možete oguliti tako što ćete ih odmah nakon pečenja pokriti krpom ili u lonac s poklopcem i bit će spremne za guljenje nakon 15 minuta.

Ovdje trebate biti svjesni da će izgorjeli dio paprike ostaviti tragove na vašoj krpi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.