U Norveškoj uhapšen bivši komandant
Ilustracija

U Norveškoj uhapšen bivši komandant "Vagnera"

Norveška policija uhapsila je bivšeg komandanta plaćeničke grupe "Vagner" Andreja Medvedeva zbog sumnje da je pokušao da se vrati u Rusiju ilegalnim prelaskom granice nakon što je tražio azil u Norveškoj.

Medvedev, koji je pobjegao iz Rusije u januaru preko njene arktičke granice sa Norveškom, rekao je da su ruski graničari pucali na njega dok je bježao.

On je govorio i o svom učešću u borbama u Ukrajini u sastavu Vagnerove grupe.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, norveška policija je u petak saopštila da je muškarac od 20 godina uhapšen zbog pokušaja ilegalnog prelaska ruske granice, ali nije navela njegovo ime.

Prelazak granice sa Rusijom dozvoljen je samo na određenim mjestima.

Advokat Medvedeva Brinjulf Risnes rekao je Rojtersu da je hapšenje njegovog klijenta rezultat nesporazuma.

"Popeo se da vidi da li može da pronađe mjesto gdje je prešao u Norvešku u januaru. Zaustavljen je kada je bio u taksiju. Nije bio blizu granice. On uopšte nije namjeravao da pređe granicu", rekao je Risnes.

Kada je Medvedev došao u Norvešku, rekao je da je tražio azil jer se plašio za svoj život nakon što je bio svjedok ubistva i maltretiranja zarobljenika u Rusiji dovedenog sa fronta u Ukrajini.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.