Nutricionisti otkrili pet najzdravijih orašastih plodova
Shutterstock

Nutricionisti otkrili pet najzdravijih orašastih plodova

Osim što su nevjerovatno ukusni, orašasti plodovi su i izuzetno zdravi, zbog čega često čujemo da bi trebalo da budu na našem svakodnevnom jelovniku.

Kao što pokazuju studije, orašasti plodovi sadrže zdrave masti, vlakna i proteine, a sve su to hranljive materije koje vam pomažu da ostanete zdravi.

Ali, kako piše „Men’s Health“, ovo nisu jedine prednosti ove zdrave užine. Nutricionisti naglašavaju da neki orašasti plodovi sadrže i velike količine omega-3 masnih kiselina, koje se bore protiv upala u organizmu, antioksidanse i mnoge druge korisne vitamine i minerale, prenosi Index.hr.

Upravo zbog toga savjetuju da što češće konzumiramo orašaste plodove, a kako objašnjavaju, istraživanja na ovu temu pokazala su koje vrste orašastih plodova se smatraju najzdravijom opcijom za naš organizam.

Na listi najzdravijih su:

–  orasi

–  pistacije

–  bademi

–  kikiriki

– indijski orah.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.