Savršeni prijatelji u tanjiru: Piletina, pirinač i grašak
Ilustracija, Foto: Instagram/nespretna_domacica

Savršeni prijatelji u tanjiru: Piletina, pirinač i grašak

Piletina uz pirinač i grašak čine veoma dobru kombinaciju i veoma brzo dobićete odličan obrok. Sastojci su jednostavni, a uputstvo za pripremu staje u dvije rečenice što znači da se priprema lako i može dobiti preporuku da se nađe na vašem jelovniku.

Sastojci:

5 kašika maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
500 g pilećeg filea
200 g paprika (2 komada)
200 g graška
200 g pirinča
1 kašika mješavine suvih začina
3 kašike soja sosa
500 ml vode

Priprema: Na zagrijanom ulju propržite crni luk, zatim dodajte pileće bijelo meso, pržite dok meso ne dobije bijelu boju pa dodajte grašak, očišćenu isjeckanu papriku i pirinač.

Začinite slanom mješavinom suvih začina i soja sosom, promiješajte, nalijte vodu i kuvajte poklopljeno tridesetak minuta, piše na Instagram stranici nespretna_domacica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.