Novaković Đurović: 43. Vlada suzbila eksploataciju šljunka i sačuvala vodoizvorište Bolje sestre, nova Vlada da pokaže istu spremnost
Ana Novaković-Đurović, Foto: URA

Novaković Đurović: 43. Vlada suzbila eksploataciju šljunka i sačuvala vodoizvorište Bolje sestre, nova Vlada da pokaže istu spremnost

Politička direktorka URE i poslanica u Skupštini Crne Gore Ana Novaković Đurović posjetila je zajedno sa ekološkim aktivistom Vukom Vujisićem, direktorom Regionalnog vodovoda Zoranom Lakušićem i predstavnicima Zelenih Danske vodoizvorište Bolje sestre kako bi naše partnere iz Evropskog parlamenta upoznali sa posledicama nelegalne eksploatacije šljunka i o aktivnostima koje je preduzela 43. Vlada u saradnji sa ekološkim aktivistima kako bi se devastacija u koritu rijeke Morače zaustavila i sačuvalo vodoizvorište, a samim tim i vodosnabdijevanje našeg primorja.

Novaković Đurović je to prilikom istakla da su napori i aktivnosti 43. Vlade na suzbijanju nelegalne eksploatacije šljunka rezultirali podizanjem nivoa vodoizvorišta za gotovo 5 puta, čime je obezbijeđeno nesmetano vodosnabdijevanje crnogorskog primorja.

"Bili smo prva Vlada koja je otvorila ovo pitanje i uspijela da zaustavi nelegalnu eksploataciju šljunka u koritu rijeke Morače uz sve opstrukcije koje se dešavaju i dan danas. Takođe, započeli smo i aktivnosti na sanaciji korita rijeke Morače koje su odmah dale rezultata kada je u pitanju vodoizvorište Bolje sestre", poručila je Novaković Đurović.

Ona je napomenula da očekuje da i aktuelna Vlada pokaže istu spremnost i nastaviti sa započetim aktivnostima kako bi se osujetile namjere onih koji jedva čekaju da u novoj vlasti nađu podršku za nastavak svojih nelegalnih aktivnosti. "Mi ćemo sigurno nastaviti dalje da se borimo za naša prirodna bogatstva i čuvamo naše rijeke", zaključila je Novaković Đurović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.