Napravite savršeno tijesto dodavanjem jednog sastojka
Foto: Shutterstock

Napravite savršeno tijesto dodavanjem jednog sastojka

Ako budete pratili ove savjete, više nikad vam se neće desiti da vam tijesto padne ili ne naraste lijepo.

Prije nego što počnete da mijesite tijesto, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vrijeme na sobnoj temperaturi. Ne pretjerujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da testo naraste previše i pukne.

Tijesto stavljajte uvijek u zagrijanu rernu, jer sva tijesta sa praškom za pecivo i kvascem to "traže". Prilikom spajanja vlažnih i suvih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i tijesto odmah počinje da raste. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite tijesto u nju.

Zlatni savjet

U svako tijesto stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta! Zdravo je, tijesto bolje naraste, a povrh svega, tijestu daje odličan "šmek"!

Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.