Laptop držite u krilu? Mnogo je razloga zbog kojih to ne treba da radite

Laptop držite u krilu? Mnogo je razloga zbog kojih to ne treba da radite

Prenosni računari postala su sastavni dio svakodnevnog života, mijenjaju način na koji radimo, komuniciramo i pristupamo informacijama, služe kao nezamjenjivi alati koji pokreću produktivnost, povezanost i inovacije.

U profesionalnom području, prenosni računari omogućavaju pojedincima da rade na daljinu, podstičući tako fleksibilnost i djelotvornost.

Naša zavisnost od tehnologije postaje tako ozbiljan izazov za naše zdravlje. Uzmimo za primjer to kako držimo svoje laptopove. Vrlo često ih stavimo u krilo, sagnemo se i počnemo da radimo. Ako to radite redovno, štetan efekat za tijelo videćete relativno brzo.

Budući da važnost prenosnih računara u današnjem svijetu nadilazi puku praktičnost, važno je da znamo kako djelotvorno da ih koristimo bez ugrožavanja zdravlja, piše Times od India.

Vrući laptopovi mogu da oštetite vašu kožu, a mogu čak i da izazovu i određene vrste raka kože.
Ako računar stalno koristite držeći ga u krilu, mogli biste da imate problem sa leđima i vratom. Rješenje je lako. Kada koristite prenosni računar, stavite ga na sto ili postolje.

I svijetlo vašeg laptopa može da ima štetne efekte. Moglo bi da vas spreči da zaspite, ako ga koristite neposredno pre spavanja. Koristite alat koji vam omogućava promjenu svjetlosti ekrana ili umesto toga čitajte knjigu.

Žene koje često drže laptopove u krilu mogle bi da imaju teškoća sa začećem. Osim toga, trudnice koje često koriste računare mogu da pogoršaju stanje svoje bebe.

Ako vrući laptop predugo držite u krilu, i vaše lice može da poprimi čudan izgled. Iako se ovo ne događa često, mogli biste da primijetite i trag na svom licu, piše N1 Zagreb.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.