Edi Rama: Sjednica Savjeta UN besmislena, nije mjesto za bilo šta kada je riječ o Kosovu
Edi Rama

Edi Rama: Sjednica Savjeta UN besmislena, nije mjesto za bilo šta kada je riječ o Kosovu

Albanski premijer Edi Rama ocjenio je da se sjednica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, održana u četvrtak uveče, bila besmislena i konstatovao da ta institucija očigledno nije mjesto za bilo šta kada je riječ o Kosovu.

„Kao dvije suvjerene zemlje koje teže članstvu u EU, Kosovo i Srbija treba da se u potpunosti fokusiraju na dijalog uz posredovanje EU i da se usredsrede na postizanje sporazuma o finansijskom prometu, poštanskim uslugama, dvostrukom oporezivanju i svim drugim pitanjima koja su od koristi svakodnevnom životu običnih ljudi, osiguravajući mirnu budućnost budućim generacijama“, napisao je Rama na društvenoj mreži Iks.

Rama je istakao i da će Albanija, dok stoji uz Kosovo u sprječavanju bilo kakve spoljne pretnje, nastaviti da naglašava kosovskom rukovodstvu važnost bliske koordinacije sa svojim glavnim saveznicima.

Izvor: nova.rs
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.