Centralna banka Kosova najavljuje da bi prelazna faza za dinar mogla trajati do tri mjeseca

Centralna banka Kosova najavljuje da bi prelazna faza za dinar mogla trajati do tri mjeseca

Centralna banka Kosova (CBK) saopštila je da prelazna faza primjene njene uredbe, kojom se zabranjuje korišćenje srpskog dinara, ne može trajati duže od tri mjeseca.

Uredba CBK-a, koja propisuje da je euro jedina valuta koja se može koristiti za gotovinska plaćanja u cijeloj zemlji, stupila je na snagu 1. februara, uprkos međunarodnom pritisku da se odloži njegova primena.

U saopštenju za javnost  CBK je objavila da je izradila novi plan za olakšavanje implementacije efekata uredbe na gotovinsko poslovanje u određenim zajednicama.

CBK je saopštila da o planu obavještava javnost sa "dodatnim radnjama za koje se očekuje da će biti sprovedene u najkraćem mogućem roku, ali ne dužem od tri mjeseca, u saradnji sa bankama i drugim finansijskim institucijama".

Kosovski Srbi protestovali su u ponedeljak u Sjevernoj Mitrovici protiv ove uredbe.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.