Zelenski: Putin je ubio Navaljnog
Volodimir Zelenski

Zelenski: Putin je ubio Navaljnog

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izrazio je žaljenje danas u govoru na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji zbog nedostatka oružja dugog dometa i municije na raspolaganju ukrajinske vojske, što, kako je rekao, pogoduje napredovanju ruskih trupa u ofanzivi protiv njegove zemlje, javljaju agnecije prenose mediji.

"Činjenica održavanja Ukrajine u vještačkom deficitu oružja, posebno artiljerije i kapaciteta dugog dometa, dozvoljava Putinu da se prilagodi sadašnjem intenzitetu rata", rekao je Zelenski u obraćanju drugog dana Bezbjednosne konferencije u Minhenu, u Njemačkoj.

Zelenski je rekao da je odluka da se povuku ukrajinske trupe iz Avdijivke, grada na istoku Ukrajine na liniji fronta, donijeta da se "spasu životi" ukrajinskih vojnika.

"To je bila profesionalna odluka da se spasi koliko može života... to je bila ispravna odluka", rekao je Zelenski.

Ukrajinski vojnici povukli su se noćas iz razorenog istočnog grada Avdijivke poslije više mjeseci pružanja otpora, objavio je novi načelnik ukrajinske vojske u ranim jutarnjim satima danas.

Zelenski je rekao da je juče Putin "poslao poruku Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji", jer je "ubio još jednog opozicionog lidera", u osvrtu na smrt opozicionara Alekseja Navljnog, koji je umro u ruskom zatvoru.

Kancelar Olaf Šolc je koji je prije Zelenskog govorio danas na ovom skupu, pozvao na veću podršku Ukrajini da bi se izbjeglo da "Rusija diktira svoj mir u Evropi".

Šolc je rekao da je jasno da "Evropljani moraju da učine više za svoju bezbjednost, sada i u buduće".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.