Zelenski: Putin se boji da upotrijebi nuklearno oružje
Volodimir Zelenski

Zelenski: Putin se boji da upotrijebi nuklearno oružje

"Vladimir Putin se boji upotrijebiti nuklearno oružje jer voli svoj život i kontrolu nad životima drugih", rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Ruski predsjednik rekao je 25. septembra da mijenja rusku “nuklearnu doktrinu” te da će možda proširiti okolnosti pod kojima bi se takvo razorno oružje moglo koristiti.

Ali Zelenski je rekao da ne misli da bi Putin reskirao korištenjem nuklearnog oružja.

“Niko ne zna što je zapravo u Putinovoj glavi. Mogao bi upotrijebiti nuklearno oružje u napadu na bilo koju zemlju u bilo kojem trenutku. Ili ne.

Nisam siguran da hoće. Dijelim s vama što mislim, ali ja nisam Putin. Ne mogu tačno znati. On voli svoj život i svoj način života te upravljanje životima drugih”, rekao je Zelenski.

Od početka rata Kremlj je više puta prijetio nuklearnim oružjem. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.