Jogurt za tijelo najbolji način za hidrataciju kože
/ GETTY IMAGES-KONSTANTIN POSTUMITENKO

Jogurt za tijelo najbolji način za hidrataciju kože

Ako ste entuzijasta za njegu kože, znate koliko je važno da koristite hidratantnu kremu koja održava vašu kožu vlažnom. Bez obzira na godišnje doba ili režim ljepote koji pratite, dobra hidratantna krema treba da bude dio vaše rutine njege kože. Kako se ljeto približava, vaša koža može postati sklona osipu, iritaciji i svrabu, zbog čega je još važnije da hidrirate i njegujete kožu. Najbolje je da koristite lagane, upijajuće i hidratantne proizvode za njegu kože koji garantuju meku i nježnu kožu. Pa šta čekate? Probajte dobar jogurt za svoju kožu već danas!

Šta je jogurt za tijelo?

Jogurt za tijelo je hidratantna krema koja se brzo upija u vašu kožu. U sebi ima emulgatore koji stvaraju emolijentni štit oko kože, omogućavajući sloju molekula omekšivača da ostane blizu površine duže vrijeme. Kao rezultat toga, oni se smatraju dugotrajnim hidratantima koji pomažu koži da zadrži svoju prirodnu vlagu. Osim toga, najbolje djeluje kada se stavi kožu posle tuširanja, baš kao i svi hidratantni proizvodi. Međutim, za razliku od drugih, brzo se upijaju i nude hidrataciju do 48 sati.

Koja je razlika između jogurta za tijelo i losiona?

Ne, nije! Losioni za tijelo su formulisani da obezbijede intenzivnu hidrataciju i ishranu kože. Sa raznim dostupnim opcijama, kao što su hidratantni i učvršćujući losioni, možete ih birati na osnovu vaših specifičnih ciljeva njege kože. Ključni sastojci u losionima za tijelo, kao što su hijaluronska kiselina i shea puter, čine čuda u zadržavanju vlage i poboljšanju elastičnosti kože. Ovi losioni su posebno korisni za osobe sa suvom, osjetljivom ili zrelom kožom.

Za to vrijeme, jogurti za tijelo su odlična opcija ako više volite lakšu teksturu i brzu apsorpciju. Jogurt za telo nudi osvježavajuće iskustvo dok i dalje hidratizuje kožu. Obično sadrže sastojke kao što su probiotici i voćni ekstrakti, koji nude nježnu hidrataciju i umirujuća svojstva. Jogurti za telo su posebno pogodni za osobe sa masnim, kombinovanim ili normalnim tipovima kože, jer neće ostaviti teške ili masne tragove.

Kako da uključite jogurt za tijelo u svoju rutinu njege kože?

Jogurt za tijelo se koristi svakodnevno, a najbolje je da ga uključite u večernju rutinu njege kože. Evo kako se koristi: Uvjerite se da vam je koža suva i čista prije nanošenja jogurta za tijelo. Nježno osušite kožu peškirom nakon kupanja ili tuširanja. Ako je koža mokra, to može da razblaži dejstvo jogurta za tijelo.

Uzmite malu količinu proizvoda i malo je zagrijte između dlanova. Ovo će olakšati glatko nanošenje proizvoda na vašu kožu.

Počevši od gležnjeva i krećući se prema srcu, nanesite proizvod na kožu kružnim pokretima. Ovo povećava apsorpciju proizvoda i podstiče opuštanje tijela,piše lepotaizdravlje.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.