Spremite neobičnu tjesteninu od tri sastojka koja će vas oboriti s nogu
Shutterstock

Spremite neobičnu tjesteninu od tri sastojka koja će vas oboriti s nogu

Ljubitelji tjestenina uvijek su u potrazi za novom kombinacijom ukusa, a slastan spoj piletine i limuna ima baš sve potrebno da postane jelo koje ćete s guštom pripremati iznova i iznova.

Osim što uz ovu tjesteninu možete zaboraviti na mnoštvo suđa, velika prednost je i što će biti gotova za manje od pola sata.

Uz sve to, trebaju vam samo pileća prsa, jedan limun i porcija tjestenine po želji te par začina kako biste pred sobom imali jelo za prste polizati!

Sastojci:

400 g tjestenine
2 kašike maslinovog ulja
¾ kašike soli
1 kašikica limunove korice
2 ½ kašike soka od limuna
¼ kašike mljevenog crnog papra2 kašike nasjeckane piletine na žaru
Sjeckani svježi bosiljak za ukras

U velikom loncu ili tavi prepržite komadiće piletine dok ne dobiju zlatnu boju. Potom ih uklonite u zdjelu i na isto ulje dodajte vodu, sol i tjesteninu. Pustite da zavrije, zatim kuvajte nepoklopljeno na srednje jakoj vatri, često miješajući, dok tjestenina ne omekša i dok se većina tekućine ne upije.

Umiješajte limunovu koricu, limunov sok, papar i komadiće prethodno pržene piletine. Po želji poslužite ukrašeno bosiljkom ili iskoristite ovo aromatično bilje kao začin u jelu tako što ćete ga sitno nasjeckati i umiješati.

Izvor KLIX.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.