Samostalnost Republike Srpske sve izglednija

Samostalnost Republike Srpske sve izglednija

Dodik

Samostalnost Republike Srpske postaje sve izglednija jer su muslimani srušili dejtonsku Bosnu i Hercegovini i izašli iz ustavnog okvira, poručio je predsjednik tog bh. entiteta Milorad Dodik.

Dodik je kazao da će naredni mjeseci biti ključni i da će Republika Srpska sačuvati svoju samostalnost i jačati.

„Oni koji se raduju i likuju nad pritiscima i ucjenama na kraju će sami trpjeti posljedice toga što su pristali da budu podanici i poslušnici, a ne ravnopravni predstavnici naroda“, naveo je Dodik.

Ističe da među Bošnjacima ne postoji nijedan ozbiljan lider koji je spreman da se riješi podaništva i šurovanja sa strancima, jer tako misle da će napraviti štetu Srbima.

To je srž svih problema u funkcionisanju BiH. Bošnjaci moraju da shvate da je jedini način napretka BiH moguć dijalogom sa Srbima i Hrvatima. Sve ostalo je permanentna kriza za BiH, iz koje nema izlaza. Srpska zna svoj put. Spremni smo da sačuvamo dejtonsku, ustavnu, samostalnu BiH, ali ne moramo“, naveo je Dodik.

Izvor:VOP

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.