Ove dvije namirnice garantuju bolji seksualni život i intenzivnije vrhunce
Shutterstock

Ove dvije namirnice garantuju bolji seksualni život i intenzivnije vrhunce

Poboljšanje seksualnog života i intimnog odnosa s partnerom moguće je uz odabir određenih namirnica.

Poznato je da neki prehrambeni proizvodi potiču želju za seksom, a među njima se nalazi i cvekla.

Obogaćena antioksidansima i vitaminima, cvekla sadrži i značajan udio dijetalnih nitrata, čineći je korisnim saveznikom za unaprjeđenje seksualnog života. Nitrati iz soka od cvekle mogu pridonijeti regulaciji krvnog pritiska, što može koristiti i osobama s optimalnim krvnim pritiskom i onima koji pate od hipertenzije.

Ti isti mehanizmi doprinose poboljšanju protoka krvi i izdržljivosti tokom seksualnog čina, a samim time pridonose i opštem zdravlju srca.

Za dodatni užitak u intimnim trenucima, razveselite se tamnom čokoladom, bogatom flavonoidima - antioksidansima koji pridonose poboljšanoj cirkulaciji.

Ovim se potiče povećani protok krvi i u genitalnom području, što može rezultirati i intenzivnijim orgazmom.

Izvor KLIX.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.