Konaković: Tražićemo ratnu odštetu, ovakav Vučić i ovakva Srbija ne zaslužuju nikakvo poštovanje od nas

Konaković: Tražićemo ratnu odštetu, ovakav Vučić i ovakva Srbija ne zaslužuju nikakvo poštovanje od nas

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković najavio je kako će tražiti isplatu ratne štete od Srbije, kao i obnovu revizije presude protiv te zemlje.

“Pošto je Aleksandar Vučić ovakav kakav je, mi ćemo na sve druge načine i dalje tražiti nadoknadu ratne štete, kao i obnovu revizije presude protiv Srbije. Zaista ovakav Vučić i ovakva Srbija od nas ne zaslužuju ni trunku poštovanja”, poručio je šef BH diplomatije za N1.

Upravo je Vučić, dodaje on, napravio “dan D” od rezolucije kao da će se njenim usvajanjem nešto promijeniti.

“Ovakva Srbija zaslužuje naš prezir. Ne zaslužuje nikakvu ruku saradnje. Mi smo godinu odlazili, razgovarali, nudili dijalog, a dobili smo od njih moralni šamar u pokušaju da se rezolucija zaustavi”, dodaje on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.