Vučić: Nećemo biti oduševljeni ako Crna Gora podrži rezoluciju o Srebrenici

Vučić: Nećemo biti oduševljeni ako Crna Gora podrži rezoluciju o Srebrenici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u izjavi za medije da neće nikada posustati ni kada se usvoji rezolucija o Srebrenici. On je dodao da neće bizi oduševljeni ako Crna Gora podrži rezoluciju o Srebrenici.

-Nisu u stanju da mi odgovore zašto rade to, šta je smisao. Je li to revizija tužbe protiv Srbije ili naplata ratne štete. Naravno da to neće ukinuti Republiku Srpsk. Neće ni oštetiti Srbiju- smatra on.

On je poručio da poštuju integritet svih zemalja svijeta, "za razliku od nekih ovdje u Crnoj Gori i regionu".

-  Srbija ne radi ono što radi Crna Gora kada,dolaze da joj kažu veliki kako i šta treba raditi.Srbija neće biti oduševljena ako Crna Gora podrži rezoluciju o Srebrenici. Bijete nas po glavi i tjerate nas da kažemo da nam je lijepo. Izdržaćemo mi te udarce, ali nemojte da pričate kako je lijepo - izjavio je on i dodao da je rezolucija o Jasenovcu dobra ideja.

Vučić je ddoao da Srbija nema šansu da pobijedi kolektivni zapad i dodao: "Borimo se za Srbiju, za postojanje Republike Srpske u okviru Dejtonskog sporazuma".

Naglasio je da je rezolucija o Srebrenici opasna.

- Individualna krivica se ustanovljava na sudovima, i oni to odlučuju. Ovdje je riječ o političkoj deklaraciji kojom želite da stavite kolektivni žig na čelo jednog naroda.  Ako nisam u pravu, pokažite mi o kojem pojedincu je riječ u toj rezoluciji. Jasno je o čemu se radi - zaključio je on.

Izvor:DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.