Nove vijesti o Ficu, oglasila se slovačka vlada: Pred njim su kritični sati

SLOVAČKI PREMIJER

Nove vijesti o Ficu, oglasila se slovačka vlada: Pred njim su kritični sati

Napadač, za koga mediji navode da je 71-godišnji pisac Juraj Cintula, iz neposredne blizine ispalio je nekoliko hitaca

Slovački premijer Robert Fico ostat će na intenzivnoj njezi, nakon što je na njega izvršen atentat u srijedu, saopćila je danas vlada ove zemlje, prenosi Reuters.

Ljekarski konzilijum u bolnici u slovačkom gradu Banska Bistrica sastat će se vjerovatno u ponedjeljak kad bi trebalo da odluči o daljem postupanju i liječenju premijera, poručio je ranije danas novoizabrani predsjednik Peter Pelegrini.

On je posjetio Fica u četvrtak nakon čega je rekao da ljekari koji brinu o njemu ne planiraju nove operacije, prenosi slovački portal Pravda.

Istakao je da su pred premijerom kritični sati i dani i da će ga, ako dozvole ljekari, posjetiti ponovo. Fico je zadobio teške povrede kada je na njega u srijedu, poslije sjednice Vlade u gradu Handlova, napadač, za koga mediji navode da je 71-godišnji pisac Juraj Cintula, iz neposredne blizine ispalio nekoliko hitaca.

Izvor:avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.