URA: Šverc cigareta zaustavljen za vrijeme Abazovićeve Vlade, prihod od akciza preko 100 miliona eura, duplo veći nego ranije
Građanski pokret URA

URA: Šverc cigareta zaustavljen za vrijeme Abazovićeve Vlade, prihod od akciza preko 100 miliona eura, duplo veći nego ranije

Podatak Direkcije za carinski sistem da je država Crna Gora prihodovala preko 100 miliona od akciza na cigarete u 2023. godini, što je duplo više nego što je to ranije bio slučaj, još jednom potvrđuje da je Crna Gora za vrijeme Vlade Dritana Abazovića postigla istorijske rezultate u borbi protiv šverca cigareta, saopšteno je danas iz Građanskog pokreta URA.

Poručuju da prvo Odluka o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u Slobodnoj zoni Luke Bar, preko koje se decenijama obavljao dobro uigrani šverc cigaretama, pa zatim za vrijeme Abazovićeve Vlade i rekordne zapljene nelegalnih cigareta, nezabilježene čak i u zemljama Evropske unije, doveli su državu i situaciju da poveća prihode od akciza na duvanske proizvode sa nekih 45 miliona eura na 100,23 miliona eura u 2023. godini.

"Ogromna politička volja 43. Vlade da se obračuna sa duvanskom mafijom kao i beskompromisna borba protiv svih drugih vidova organizovanog kriminala i korupcije dovela je prodaju cigareta u Crnoj Gori gotovo u potpunosti u legalne tokove. Preko 50 milona više prihoda države u odnosu na ranije ukazuje na činjenicu da je Crna Gora u proteklim decenijama zbog šverca cigareta izgubila najmanje izgrađen čitav autoput ili na desetine škola, vrtića, bolnica, izgrađenih puteva, ali naravno i da je mogla znatno ranije popraviti ekonomski položaj svih građanki i građana Crne Gore", kazali su iz te partije.

"Kako vrijeme odmiče građankama i građanima Crne Gore postaje sve jasnije da su upravo zbog ovakvih rezultata Abazovićeve Vlade URA, a prije svih Dritan Abazović kao tadašnji premijer i Filip Adžić kao ministar unutrašnjih poslova, bili konstantno predmet napada i negativne propagande medija bliskih određenim kriminalnim strukturama. Jasno je i zašto je Zoran Lazović jedva čekao formiranje Vlade Milojka Spajića i odlazak URE u opoziciju", ističe se u saopštenju.

Ruka pravde zaključuju neće stati koliko se god neki trudili da je zaustave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.