Turčalo: “Dodik je političko čedo Biljane Plavšić! Vučić je dio sistema koji je počinio genocid!”

Turčalo: “Dodik je političko čedo Biljane Plavšić! Vučić je dio sistema koji je počinio genocid!”

Dekan Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, Sead Turčalo, poručio je da Vučića ne treba pozivati da obilazi stratišta u Bosni i Hercegovini, što je uradio Elmedin Konaković, a nakon čega ga je Vučić optužio da je indirektno pozvao na njegovo ubistvo.

“Njega ne zanima suočavanje s istinom. Vučić je dio sistema koji je počinio genocid u Srebrenici!”, poručuje Turčalo.

Na pitanje da li je retorika razdruživanja Milorada Dodika samo dio političke kampanje za vrijeme izborne godine, Turčalo se nije složio.

“Dodik je političko čedo Biljane Plavšić! Slijedio je prozapadni diskurs, označen tada kao ‘dašak svježeg povjetarca’, dok nije ušao u institucije i dobio moć. Nakon toga imamo pravo lice politike Milorada Dodika!”, upozorava Sead Turčalo.

Izvor:Face.ba

Komentari

Komentara: (2)

Milence

30. 05. 2024 - 12:10

Srpski narod nije genocidan
Milence

30. 05. 2024 - 13:03

Turčilo stvarno ne zna šta priča
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.