Manojlović: Tabloidi i neke televizije u saradnji s pojedincima iz BIA blate političke neistomišljenike

Manojlović: Tabloidi i neke televizije u saradnji s pojedincima iz BIA blate političke neistomišljenike

Lider pokreta Kreni – promeni i kandidat za gradonačelnika Beograda Savo Manojlović optužio je danas, na konferenciji za novinare ispred zgrade Bezbednosno-informativne agencije (BIA), urednike tabloida i pojedinih televizija da u saradnji sa pojedincima iz BIA „kreiraju tekstove i lažne vesti koje objavljuju protiv političkih neistomišljenika“.

Manojlović je pobrojao urednike koji, kako je rekao, direktno blate političke neistomišljenike i ugrožavaju im život, bilo da je reč o političarima ili ljudima iz javnog života.

„Ovo su lica koja ugrožavaju bezbednost političkih neistomišljenika: Viktor Petrović – urednik tabloida Alo, Dejan Novaković – urednik portala Politike, Milan Lađević – Srpski telegraf, Milomir Marić – Hepi televizija, Željko Mitrović – televizija Pink, Dragan Vučićević – urednik Informera“, rekao je Manojlović.

Dodao je da „tekstove i reportaže sa lažnim vestima koje se kreiraju u BIA, u kojoj je deo uzurpiran od strane vladajuće stranke, ovi tabloidi, portali i televizije puštaju protiv političkih neistomišljenika stranke na vlasti“.

Istakao je da je jedan od primera i novinar Vuk Cvijić protiv koga su ovakve lažne vesti kreirane i puštane, a na kraju je i fizički napadnut.

Drugi primer su potpuno lažne informacije u vezi sa Marinom Pavlić, izvršnom direktorkom pokreta Kreni – promeni“, kazao je Manojlović.

On je rekao da građani treba da znaju da Grad Beograd i javna preduzeća, ali i republički organi, ogroman novac izdvajaju kako bi se ovi tabloidi finansirali za napad protiv političkih neistomišljenika, kao što je bio slučaj i sa Oliverom Ivanovićem.

„Prva mera nakon 2. juna biće ukidanje finansiranja tabloida iz gradskog budžeta. Detektovali smo da je za dve godina ovim medijima donirano 170 miliona dinara, a to nije sve jer se nemože tačno utvrditi“, rekao je Manojlović.

Naveo je da će novac koji je do sada išao tabloidima biti usmeren domovima za nezbrinutu decu.

Izvor:Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.