Zelenski: Rusija sprema provokacije u regionu Baltika
Volodmir Zelenski

“Ukrajina će postati jača zahvaljujući podršci naših saveznika i novim bezbjednosnim sporazumima“

Zelenski: Rusija sprema provokacije u regionu Baltika

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je zatražio više naoružanja od nordijskih saveznika kako bi se suprotstavio ruskoj ofanzivi i optužio je Moskvu da "priprema provokacije" na granicama Baltika.

“Očigledno je da Rusija u baltičkom regionu priprema provokacije usmjerene na granice“, rekao je Zelenski.

On je rekao i da je “prioritet“ da se obezbijedi više sistema protivvazdušne odbrane za Ukrajinu.

Na samitu u Švedskoj, Zelenski se sastaje sa šefovima država ili vlada Švedske, Danske, Norveške, Finske i Islanda.

Planirano je potpisivanje bilateralnih sporazuma o bezbjednosti, sa Švedskom, Norveškom i Islandom.

“Ukrajina će postati jača zahvaljujući podršci naših saveznika i novim bezbjednosnim sporazumima“, naveo je Zelenski na društvenim mrežama.

Estonska obalska straža saopštila je prije nedjelju dana da su njene ruske kolege preko noći uklonile bove postavljene na rijeci Narvi, koja razdvaja dvije zemlje.

Talin tvrdi da je Moskva tek početkom rata u Ukrajini u februaru 2022. godine počela da osporava položaj plutajućih markera koji se koriste da čamci ne bi zalutali u strane vode.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.