Mladić u Gradačcu razbio policijski auto, prijetio da će baciti bombu pa povrijedio četiri policajca

Mladić u Gradačcu razbio policijski auto, prijetio da će baciti bombu pa povrijedio četiri policajca

Nesvakidašnji slučaj zabilježen je u Gradačcu, gdje je 21-godišnji muškarac oštetio policijski automobil, nakon čega je prijetio da će baciti bombu, a u konačnici je povrijedio četiri policajca.

Kako su naveli iz Uprave policije, juče je u Gradačcu došlo do incidenta kada je 21-godišnjak prvo čekićem razbio policijsko vozilo, potom ga oštetio skačući po njemu, a tom prilikom je povrijedio i sebe.

“Policijski službenici PS Gradačac su, postupajući po prijavi događaja koji se desio na parking prostoru ispred objekta PS Gradačac oko 19 sati, uhapsili osobu inicijala B.V. (2003) iz Srnica Donjih. B.V. je na parking prostoru navedene policijske stanice, čekićem koji je donio sa sobom razbio zadnje vjetrobransko staklo na službenom vozilu marke Škoda Octavia, a zatim je skakajući po krovu vozila isto dodatno  oštetio, kojom prilikom je i sebe povrijedio", naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

S tim u vezi, intervenisali su policijski službenici Policijske stanice Gradačac koji su izdavanjem naredbe pokušali zaustaviti ovakvo ponašanje mladića, na što se on oglušio prijeteći bombom koju navodno ima kod sebe.

"On je nastavio da pruža aktivni otpor policajcima na mjestu događaja, kojom prilikom su povrede zadobili i V.B. i četiri policijska službenika koji su intervenisali povodom ovog događaja, a istima je u SHMP Doma zdravlja Gradačac ukazana medicinska pomoć, gdje se ljekar nije izjasnio o stepenu povreda", precizirali su iz kantonalne policije.

Nakon što je stavljen pod kontrolu, V.B. je uhapšen, a o događaju je obaviješten dežurni tužilac po čijim uputama su istražitelji izvršili uviđaj te se poduzimaju i druge radnje u cilju dokumentaovanja navedenog događaja.

Po nalogu postupajućeg tužioca, V.B. će zbog sumnji u počinjenje krivičnih djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, a u vezi sa krivičnim djelom oštećenje tuđe stvari, nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj biti predat u dalju nadležnost Tužilaštva TK.

Izvor:KLIX.BA

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.