Opozicija u Srbiji tvrdi da su dobili Niš i Čačak, u Beogradu bi mogli imati dvije-tri opštine od 17
Boško Obradović učestvovao na izborima u Čačku

Opozicija u Srbiji tvrdi da su dobili Niš i Čačak, u Beogradu bi mogli imati dvije-tri opštine od 17

Opozicija u Srbiji je najavila da će moći formirati vlast u Nišu i Čačku, navodeći da su to sada slobodni gradovi, međutim i SNS Aleksandra Vučića tvrdi da imaju dovoljno za većinu.

Na osnovu 92 posto obrađenog uzorka u Nišu, SNS je osvojio 44,5 posto, "Dr Dragan Milić" 24,5 posto, "Biramo Niš" 15,8, "Ujedinjeni" četiri posto, "Dr Savo Manojlović“ četiri posto , Ruska stranka 1,2 posto.

Projekcija raspodjele mandata za Niš je 30 odbornika, 16 će imati grupa građana "Dr Dragan Milić", 10 mandata za "Branimo Niš", Ujedinjeni i "Dr Savo Manojlović" imaju po dva odbornika i ruska stranka jedan.

Sudeći po trenutnim rezultatima, prevagu za formiranje vlasti će odnijeti jedna ruke iz Ruske stranke.

Aleksandar Vučić i SNS su proglasili pobjedu u Nišu, kao i u Čačku, gdje opozicija također tvrdi da bi mogla formirati vlast. Međutim, rezultati u Ćačku se ne čine na ruku opoziciji.

Uprkos tome, lider pokreta Dveri Boško Obradović tvrdi da SNS nije prešao potrebnih 50 posto. Opozicija pak navodi da je u ovom gradu bio veliki broj fantomskih glasača iz okolnih gradova kao što je Požega.

Što se tiče rezultata u beogradskim opštinama, Vučić je rekao da su interesantni rezultati u dvije, a da će u ostalim imati većinu. Aktuelni gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je kazao kako bi opozicija mogla dobiti Vračar i Stari Grad, eventualno Novi Beograd od ukupno 17 beogradskih opština.

Izborna komisija u Srbiji je sinoć propustila pročitati preliminarne rezultate zbog toga što, kako navode, i dalje broje, prenosi KLIX.ba.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.