Adžić: Spajić i Milović mijenjaju zakon koji je omogućio izbor Novovića i vraća norme po kojima su mafija i Katnić gospodarili Tužilaštvom
Filip Adžić, Foto: URA

Adžić: Spajić i Milović mijenjaju zakon koji je omogućio izbor Novovića i vraća norme po kojima su mafija i Katnić gospodarili Tužilaštvom

"Vlada Milojka Spajića i Ministarstvo pravde Andreja Milovića predložila je izmjene zakona koje su dovele do promjena u Tužilaštvu i koje su dale izvanredne rezultate. Njihov cilj je da sa novim zakonom, pod plaštom IBAR-a, tužilački sistem vrate na fabrička podešavanja, mafiji daju vjetar u leđa da kroz institucije sistema ponovo pokuša uticati na rad organa koji se bore protiv organizovanog kriminala", istakao je potpredsjednik Građanskog pokreta URA i poslanik Filip Adžić komentarišući izmjene Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu koji će se naći na dnevnom redu Skupštine Crne Gore.

Adžić podsjeća da je trenutnim zakonskim rješenjem predviđeno da većinu u Tužilačkom savjetu ne čine tužioci, upravo kako bi se izbjegla esnafizacija ovog veoma važnog organa, a da se to predloženim izmjenama Spajića i Milovića pokušavaju vratiti na staro rješenja za koja znamo kakve su "rezultate" dali prije 2021. godine.

Adžić dodaje da preporuke Venecijanske komisije ne predviđaju ove izmjene i da to pokazuju primjeri u brojnim državama gdje je dato mišljenje da nije obavezno imati većinu iz reda tužilaca u Tužilačkom savjetu.

"Kadrovske promjene koje su postignute dolaskom na čelu SDT-a Vladimira Novovića i istorijski rezultati koji su zatim uslijedili žele se anulirati sa rješenjima koje su kukavičje jaje mafije i koje su djelovale dok je Katnić gospodario Tužilaštvom", naglasio je Adžić zaključujući da dok je na snazi bio zakon čije norme se predlažu nijedan sudija nije bio negativno ocijenjen, a danas je jedan dio istih tih procesuiran.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.