Poplave paralisale i dio Slovenije: Stanovnici evakuisani zbog klizišta, kuće poplavljene
POPLAVE, ILUSTRACIJA/ - PIXABAY

Poplave paralisale i dio Slovenije: Stanovnici evakuisani zbog klizišta, kuće poplavljene

U mjestu Boračeva u Sloveniji obilne padavine dovele su do poplava gdje je poplavljeno oko 100 kuća, a stanovnici su zbog nastalih klizišta evakuisani.

Saopšteno je i da česmenska voda trenutno nije za piće, prenosi TV Slovenija. U opštinama Gornja Radgona i Radenci, gdje se nalazi i mjesto Boračeva pokrenuto je najmanje 16 klizišta koja ugrožavaju snabdijevanje strujom, vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Poplavljeno je i nekoliko puteva koji su i dalje zatvoreni ili otežani za vožnju. Obilni pljuskovi sa gradom i vjetrom izazvali su probleme i u Štajerskoj i Koruškoj, najviše problema ima na istoku Slovenije.

Uprava za zaštitu i spašavanje primila je 131 dojavu o incidentima u kojima je intervenisalo 47 vatrogasnih jedinica, a velike probleme imaju i opštine Majšperk, Videm, Žetale, Ptuj, Laško i Ravne. U naselju Meljski Hrib u opštini Maribor od udara groma zapalilo se potkrovlje stambene zgrade.

Prema prvim procjenama napravljena je ogromna šteta, od nekoliko stotina hiljada evra, tačnije procijenjeno je da je šteta na komunalnoj infrastrukturi oko 400.000 evra, a na privatnim objektima milion evra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.