Mickoski: Sjeverna Makedonija u svakoj mojoj izjavi će biti
Foto: Guliver images

Mickoski: Sjeverna Makedonija u svakoj mojoj izjavi će biti "Makedonija"

Lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski rekao je danas da je njegovo ljudsko pravo na slobodu izražavanja i govora zajamčeno mnogim konvencijama.

"Zato je moja domovina u svakoj mojoj izjavi Makedonija i to će i ostati", dodao je Mickoski.

On je kazao da ne očekuje "talibanski odnos" niti cenzuru elementarnih ljudskih prava, dodajući da će buduća vlada VMRO-DPNME poštovati sve što je sadržano u Prespanskom sporazumu i što je dio makedonskog pravnog sistema i ustavnog poretka.

Komentar čelnika VMRO-DPMNE-a dolazi nakon što je premijer Grčke Kirijakos Micotakis rekao da očekuje da će Mickoski koristiti naziv Sjeverna Makedonija.

Micotakis je naglasio da će to pitanje pokrenuti i na predstojećem samitu NATO-a povodom 75. godišnjice osnivanja Alijanse.

"I zaista bih ohrabrio vođstvo Skoplja da ne dovodi u opasnost evropski kurs koji je naša zemlja podržala, što mislim da žele i sami građani", kaže Micotakis.

Ustavni naziv Sjeverne Makedonije vratio se u fokus spoljne politike te zemlje šest godina nakon potpisivanja Prespanskog sporazuma.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.