Vučević: Kurtiju ne pada na pamet da formira ZSO

Vučević: Kurtiju ne pada na pamet da formira ZSO

Imam utisak da nema ni govora da će premijer Kosova Aljbin Kurti ući u formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu, kazao je premijer Srbije Miloš Vučević.

"Ne mogu da kažem da je to zvanična poruka Miroslava Lajčaka ali sam stekao utisak da Kurtiju ne pada na pamet da formira ZSO. Do kraja ove godine niko ni ne vidi plan njegove aktivnosti na formiranju ZSO, da ne ulazim uopšte kakav bi bio sadržaj te zajednice”, rekao je Vučević novinarima u Atini.

Vučević je kazao da ne može da kaže da je optimističniji posle razgovora sa Lajčakom ili da je dobio neka uveravanja da Priština ima dodatnu volju da smiri situaciju na terenu.

Ipak, kako je naveo, Lajčak će vrlo brzo posjetiti Beograd i razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Veoma sam zabrinut za situaciju na Kosovu i za sudbinu našeg naroda. Moramo da čuvamo naš narod na Kosovu, da mu pomognemo a istovremeno da budemo strpljivi, da razumijemo geopolitičke okolnosti, da ne nasijedamo na provokacije i da nas ne uvuku u ono što bi željeli”, poručio je Vučević.

 

Izvor: Politika.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.