Počelo suđenje maloljetnicima koji su osumnjičeni za ubistvo Đorđa Mijatovića, jedan priznao djelo

Počelo suđenje maloljetnicima koji su osumnjičeni za ubistvo Đorđa Mijatovića, jedan priznao djelo

Dvojici maloljetnika N. Z. (17) i F. B. (16), koji su optuženi da su u krajem maja u parku na Voždovcu ubili Đorđa Mijatovića, brata potpredsednika Vlade Federacije BiH Vojina Mijatovića, počeo je postupak pred Višim sudom u Beogradu.

Na današnjem pripremnom postupku saslušani su svjedoci, a jedan od optuženih N. Z. u policiji je priznao djelo koje mu se stavlja na teret.

Osumnjičeni se terete da su Đorđu Mijatoviću nanijeli teške tjelesne povrede od kojih je preminuo u bolnici, a njima za ovo krivično djelo prijeti kazna do 10 godina maloljetničkog zatvora.

Kako navodi izvor portala Nova.rs, N. Z. je u policiji priznao djelo koje se maloljetnicima stavlja na teret.

"Stariji je priznao ubistvo na saslušanju, pri određivanju pritvora, F. B. nije. U toku je izvođenje dokaza u pripremnom postupku“, navodi izvor.

Podsjetimo, smrt Đorđe Mijatovića šokirala je javnost u regionu. Kobnog dana on je prišao maloljetnicima jer su maltretirali njegovog sina u parku ispred zgrade. Riječ je o tinejdžerima koji su poznati po problematičnom ponašanju, a terete se da su Mijatoviću nanijeli šest udaraca u glavu, od kojiih je koban bio u sljepočnicu, od kojeg mu je pukla lobanja. On je potom zadobio epi napade, a preminuo je u bolnici.

Jedan od maloljetnika, F. B. na saslušanju kod sudije za maloljetnike Višeg suda u Beogradu ispričao je šta se dogodilo kobnog dana.

"Dječaka poznajemo odranije, tog popodneva smo mu dali novac da ode do prodavnice i kupi nam po vodu i čokoladicu. Poslije izvjesnog vremena on se vratio sa flašicama vode, ali bez čokolade. Tada smo mu uzeli loptu i nismo htjeli da je vratimo. On je otrčao kući. Dječakov otac je onda izašao iz zgrade, prišao mi i počeo da se svađa, u stilu kakvo je to ponašanje, što mu uzimate loptu. Onda mi je udario šamar i krenuli smo da se bijemo. Kada smo pali, ja sam ustao i onda smo ga udarali nogama po glavi i tijelu", ispričao je tinejdžer F. B.

Izvor:KLIX.BA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.