Vremenske neprilike u pojedinim djelovima Srbije, smračilo se i u Beogradu

Vremenske neprilike u pojedinim djelovima Srbije, smračilo se i u Beogradu

Jako nevrijeme zahvatilo je u poslijepodnevnim satima djelove Srbije.

Nakon višednevnog toplotnog talasa, i temperatura koje su bile do 40 stepeni Celzijusovih, nevrijeme je najprije došlo u Zapadnu Srbiju.

Kako je objavljeno na sajtu RHMZ, grmljavinska oblačnost sa područja zapadne i jugozapadne Srbije (potez Кoceljeva – Valjevo – Кosjerić) premjestiće se ka južnom Sremu i Šumadiji. Istovremeno nova oblačnost u BiH u pojačanju i u narednim satima imaće tendenciju širenja ka zapadnom Sremu i južnoj Bačkoj. Očekuju se jaki pljuskovi, grmljavina, grad i jak i olujni vjetar.

Grmljavinska nepogoda na području Кolubarskog okruga u Osečini i okolini je u naglom pojačanju i sa tendencijom premještanja ka Кoceljevi.

Podrinje i Mačvanski okrug pogodili su jaki pljuskovi, grmljavina i grad.

U Zlatiborskom, Moravičkom i Raškom okrugu na jugozapadu zemlje ponegdje su zabilježeni pljuskovi sa grmljavinom uz rijeku pojavu grada.

Nastavak jakih pljuskova sa grmljavinom, gradom i potencijalno jakim i olujnim vjetrom u djelovima Podrinja i Mačvanskog okruga (naročito na potezu Mali Zvornik – Krupanj).

Izvor N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.