Cijena sladoleda u Dubrovniku je opet predmet rasprava: Je li ovo preskupo?

Cijena sladoleda u Dubrovniku je opet predmet rasprava: Je li ovo preskupo?

Posljednjih dana mrežama kruži objava nezadovoljnog Hrvata koji je podijelio svoj račun za sladoled iz Dubrovnika.

Prilikom posjete Dubrovniku je kupio četiri kugle sladoled, a za koje je morao izdvojiti 15,60 eura, što znači da je kugla u prosjeku 3,90 eura.

"Svugdje sam bio, ali ovoliko nikad sladoled nisam platio", naveo je uz fotografiju računa.SLADOELD

Ubrzo se objava proširila mrežama, a visoke cijene na hrvatskom primorju su postale tema rasprava. Dok neki smatraju da su previsoke, drugi ih upoređuju s turističkim lokacijama u drugim djelovima Evrope i svijeta.

Još jedna stvar koja je izazvala negodovanje turista u Dubrovniku je nedavno izmijenjeni cjenovnik parkinga u ovom gradu.

Od prvog maja u Dubrovniku za sat vremena u blizini stare gradske jezgre posjetioci moraju izdvojiti 10 eura, dok karta za cijeli dan košta 200 eura. U drugoj zoni dnevna karta iznosi 132,70 eura, a u trećoj 17,30 eura.

Izvor RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.